Hoofdmenu

Welke camera gebruik ik?

Omdat ik vaak de vraag krijg met welke camera ik mijn foto 's maak, op deze pagina een stukje over mijn Camera 's

Nikon D7500

In 2022 was de Nikon D7200 kapot gevallen. Omdat ik weer snel een camera wilde heb ik de opvolger, de D7500 gekocht. T.o.v. de D7200 zijn er wat plussen en minnen, maar over het algemeen is het een prima camera die doet wat je er van verwacht.

Panasonic TZ200

De TZ60 doet het niet meer zo goed, is een paar keer gevallen. Maar ook nu had ik weer graag een camera die gemakkelijk mee te nemen is. Daarom heb ik in maart 2019 de Panasonic TZ200 aangeschaft.

De camera levert, zeker in vergelijking met de TZ60 uitstekende beelden. Het was voor mij kiezen tussen deze of de Sony RX100 VI. Uiteindelijk heeft het prijsverschil de doorslag gegeven.

Nikon D7200

Omdat mijn D80 toch al redelijk verouderd was, heb ik in 2015 voor onze vakantie naar Canada de Nikon D7200 gekocht. Een hele stap vooruit ten opzichte van de D80.

Panasonic TZ60

In januari 2014 heb ik een Panasinic TZ60 aangeschaft om niet altijd met een grote camera op pad te hoeven gaan. Deze camera past in een jaszak, dus is gemakkelijk mee te

Nikon D80

Sinds 22 februari 2007 heb ik een Nikon D80. Voorlopig met de kitlens 18-135 mm. Dus bij de wandelingen vanaf die datum zijn de foto 's gemaakt met deze D80.

Ik fotografeer nu een paar maanden met de Nikon D80 en het bevalt me prima. Voor ik hem aanschafte heb ik lang getwijfeld over welke camera ik zou aanschaffen. De Canon 400D was de tegencandidaat.

Eerder was de Sony Alpha a100 al afgevallen. Die had ik aangeschaft omdat de accessoires van mijn Minolta Dynax 7xi er op zouden passen. Dat klopte op zich wel, maar met de lenzen werden de foto 's net niet scherp en de flitsers werkten alleen op volle kracht. Gelukkig kon ik hem nog terugbrengen omdat ik, als ik toch alles opnieuw moest aanschaffen, eerst nog een keer wilde kijken wat ik dan zou willen.

Waarom ik uiteindelijk voor een Nikon heb gekozen is o.a. het volgende: Hij kwam goed uit de testen, hij lag bij mij een stuk beter in de hand dan de Canon 400D, het extra lcd-schermpje, de beschermkap over het display, mensen die ik ken die ook met Nikon fotograferen en enthousiast zijn etc. etc. En ook moet je op een gegeven moment gewoon een keus maken, anders komt de camera er nooit.

Powershot G3

De Powershot heb ik gekocht in juli 2003. De Powershot G5 kwam toen net uit, maar omdat het grootste verschil het aantal pixels was en omdat het prijsverschil toen best fors was, heb ik toch voor de G3 gekozen.

Ik heb voor de Powershot G3 gekozen na het lezen van verschillende recenties in fotografie-tijdschriften en recenties op verschillende websites zoals:

  • dpreview.com
  • megapixel.net
  • en nog een aantal, die ik niet meer weet.

Minolta Dynax 7xi

Ik heb ook nog een analoge camera, een Minolta Dynax 7xi, maar die heb ik sinds die tijd eigenlijk niet meer gebruikt. Dit om dat het veel gemakkelijker is om de foto 's direct klaar te hebben.

Hoewel de Canon Powershot G3 voor een compact camera, van 2,5 jaar oud best goede foto 's maakt, voelt de Dynax wel even anders aan als je die vast hebt.

Hoewel ik dus liever met een spiegelreflex fotografeer, is de Powershot G3 voor het wandelen wel een handige camera. Hij is dan wel niet zo klein dat ie in een jaszak past, maar je loopt ook niet met een grote fototas te sjouwen. En de kwaliteit van de foto 's is over het algemeen best redelijk, zoals op deze website wel te zien is.

Reclame